Runcoach sommerkampagne
HVEM ER VI?

Runcoach er en virksomheder, der tilbyder løbetræning for både private og virksomheder. Træningen tager udgangspunkt i nyeste forskning og velafprøvede metoder, der sikrer, at vores løbere får det fulde ud af deres potentiale. Vi sætter en ære i at levere de bedste og mest inspirerende løsninger til vores kunder, så alle kommer tilfredse i mål.

KONTAKT/INFO
  • RUNCOACH ApS
  • Ole Suhrs Gade 16, st. tv.
    1354 København K
  • Tlf: 61670083

Carboloading

Carboloading - myter og fakta.

Carboloading

Med kun 3 dage tilbage til Copenhagen Marathon, er det på tide at rette et kraftigt fokus på kosten. Alle har trænet hårdt, og der er absolut intet at hente længere på formen – den er, som den er, så lad endelig være med at tænke at et sidste hårdt træningspas lige kan give dig det sidste formboost frem til på søndag.

Det er derimod kosten og søvnen, der nu er de væsentligste parametre. Men hvordan er det nu, at man skal spise?

Skal der bare tankes kulhydrater?

Der er måske flere løbere, der har set frem til dette tidspunkt, hvor carboloadingen starter, og render ned og handler slik og sodavand i lange baner – for så er man da sikker på at få masser af kulhydrater. Det er dog ikke den smarteste strategi, da der er flere ting, man skal tage højde for.

Først og fremmest er det værd at nævne, at grundet den meget lette træning i den seneste periode (nedtrapning) er det højst usandsynligt, at glykogendepoterne er udtømte. Glykogendepoterne er vores kulhydratlagre i musklerne, som vi henter sukkeret fra, når musklerne skal arbejde. Derfor kræver det ikke nær så meget kulhydrat at få dem fyldt helt op.

Derudover skal man også tænke på de respektive kulhydraters glykæmiske index. Det glykæmiske index er et udtryk for, hvor meget og hvor hurtigt en fødevare påvirker blodsukkerkoncentrationen. Indtages der mange højglykæmiske kulhydrater, vil kroppen også være mere tilbøjelig til at forbrænde disse kulhydrater relativt hurtigt, og det vil stresse bugspytkirtlen, som vil opregulere insulinproduktionen.

Derimod vil lavglykæmiske kulhydrater ikke have en ligeså stressende effekt på stofskiftet, og det er også væsentligt nemmere at få andre gode ting såsom vitaminer og mineraler via lavglykæmiske fødevarer.

Derfor handler carboloading ikke om et tankeløst indtag af alle sukkersubstanser, man kan finde i køkkenskabet, men mere om at spise lidt mere af de kulhydratholdige ting, som man typisk vil spise i denne periode. Det er bedst, hvis det kommer fra ”rigtige” fødevarer fx ris, pasta, brød, frugt osv.

En anden ting, der er værd at nævne, er, at det kræver 2,7g vand at binde 1g glykogen i musklerne. Derfor er det vigtigt at drikke godt med væske i disse dage!

Den sidste ting, der har god betydning for løbet på søndag på nuværende tidspunkt, er søvnen. Sørg derfor for at gå tidligt i seng de næste par dage for at blive så velrestitueret som muligt.

Vi håber, at alle får et fantastisk marathonløb!