Runcoach sommerkampagne
HVEM ER VI?

Runcoach er en virksomheder, der tilbyder løbetræning for både private og virksomheder. Træningen tager udgangspunkt i nyeste forskning og velafprøvede metoder, der sikrer, at vores løbere får det fulde ud af deres potentiale. Vi sætter en ære i at levere de bedste og mest inspirerende løsninger til vores kunder, så alle kommer tilfredse i mål.

KONTAKT/INFO
 • RUNCOACH ApS
 • Ole Suhrs Gade 16, st. tv.
  1354 København K
 • Tlf: 61670083

Bliv klar til Copenhagen Marathon 2016

Hvis du ikke allerede er begyndt løbetræningen frem mod CPH Marathon, så er det ved at være sidste chance

Bliv klar til Copenhagen Marathon 2016

Når der trænes frem mod maraton, skal de egentlige forberedelser så vidt muligt påbegyndes seneste 12 uger inden maratonet for dels for at have tilstrækkelig med tid til at optræne de nødvendige egenskaber (maksimal iltoptagelse, mælkesyretærskel og udholdenhed), vænne kroppen til maratontempoet samt få toppet formen i forhold til konkurrencen.

I år ligger Copenhagen Marathon søndag d. 22 maj, hvilket i skrivende stund er om knap 12 uger, så hvis forberedelserne endnu ikke er startet, er det på høje tid at komme i omdrejninger.

Mange løbere forbereder sig ved blot at trappe den samlede ugentlige distance op samt øge længden på en ugentlig langtur. Det vil også i nogen grad forbedre grundformen og udholdenheden. Der er dog meget at vinde på dels at træne periodisk og faseopdelt samt nøje at styre belastningsprogressionen i træningen, så formen kan ramme sin top på det helt rigtige tidspunkt.

Et effektivt maratontræningsforløb bør inddeles i 4 forskellige faser - første fase kan dog om nødvendigt springes over:

 • 1. fase (0-12 uger) - Basistræning og skadeforebyggelse
  I denne fase er formålet at få opbygget grundformen, bygget nogle rolige km på programmet samt gjort led og muskler klar til yderligere forøgelse af træningsmængden/-belastningen uden større risiko for skader. Fasen er ikke obligatorisk men en god ide at implementere, hvis skaderne sikkert skal kunne holdes på afstand.
 • 2. fase (4-6 uger) - Træning af iltoptagelse og hurtighed
  I denne fase er formålet og få trænet iltoptagelse og hurtighed, som er vigtigt på selv lange distancer som maraton. Iltoptagelsen skal helst optimeres, før den sejere del af programmet startes op.
 • 3. fase (4-6 uger) - Træning af udholdenhed
  I denne fase burde hurtigheden og iltoptagelsen være nået et rimeligt niveau, og den skal nu overføres til et længerevarende tempo, der successivt nærmer sig det planlagte maratontempo.
 • 4. fase (4-6 uger) - Specifik træning og nedtrapning
  Prioriteten er her at få trænet det planlagte maratontempo, skærpet formen og få trappet ned til maratonet. En korrekt nedtrapning af vigtig, hvis formen skal ramme sin top på netop maratondagen.

Der er helt op mod 10% forbedring af vinde på et effektivt maratonprogram svarende til 24 min forbedring for en løber, der normalt gennemfører på 4 timer.

Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig frem mod et vellykket maraton.